torsdag den 7. juni 2012

Om denne bog



Signalstærke børn, også kaldet high need børn er beskrevet sporadisk i en del amerikansk litteratur. Doctor Sears, der er specialiseret i pædiatri – Populært kaldet børnelæge, har udgivet bogen ”The Fussy Babybook”, som så vidt jeg ved er den eneste konkrete litteratur i skrivende stund.
Denne bog benytter sig til tider af Bill Sears’ beskrivelser, men i lige så høj grad af mine egne erfaringer med to signalstærke og et sensitivt barn, samt af de erfaringer jeg har gjort mig gennem mit arbejde, som socialrådgiver og gennem mit efterhånden 16 år lange frivillige arbejde med mange typer af børnefamilier. Bogen har også fundet berettigelse og viden gennem de fantastiske forældre og børn på min facebookgruppe for signalstærke børn, hvor vi har fundet støtte ved at have et trygt fællesskab omkring vores ’anderledes’ fungerende børn.     
Bogen her er især tiltænkt forældre til signalstærke børn, som ofte står med så mange skuffelser, bekymringer, spørgsmål og med så megen isolation, ensomhed og manglende forståelse fra både fagpersoner, venner og familie.

Bogen er dog også tiltænkt fagpersoner, idet jeg synes der er en stor mangel på viden om disse børn og fagpersonernes råd gør ofte mere skade end gavn grundet den manglende viden. Jeg håber at det i fremtiden vil være helt naturligt at opfatte små børn som forskellige, med forskellige behov således at de hver især kan udvikle sig på en måde der gør dem til de sunde mennesker med selvværd og personlighed i behold.

Jeg håber at børnene ikke vil blive opfattet som særligt vanskelige eller som børn der skal lære at være som andre børn for at kunne passe ind i institutioner og skoler.
Signalstærke børn er ikke 'syge' børn. De er ikke 'utilpassede' børn - De er bare børn der tænker og føler anderledes end de fleste og det kan være en kæmpe styrke at vi lever i et samfund med forskellige mennesketyper og ikke kun én normforståelse.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar